29 Haziran 2013 Cumartesi

Minik bir tatil arasi

Merhaba,
Yarin itibariyle 1 hafta yokum. Bu surecte cok fazla internette olamayacagim. 17 Temmuz'da son bulacak cekilisim devam etmekte. Katilmak icin;

http://egelihayatim.blogspot.com/2013/06/ilk-cekilisim.html

1 Temmuz itibari ile Bloglovin uzerinden takip edilecegi icin lutfen ozellikle oradan takip ediniz. Simdiden cok tesekkurler.

Bloglovin adresim;

http://www.bloglovin.com/blog/8398417/egeli-hayatim

Gorusmek uzere, sevgiyle kalin :)

28 Haziran 2013 Cuma

İlk Cekilisim

Evet; artik benimde bir cekilis yapma zamanim geldi saniyorum. Sizler icin kendimin de kullandigi urunler sectim. Bunlar neler mi? O zaman buyrunnnn :)


En basta Down Under Naturals'dan argan yagli sampuan ve sac kremi.(Seyahat boy) İkisinden de cok memnunum. 

NYC Eyeliner. Surumu kolay, kalici. Siyah renkte. 

Sephora oje (L25)

Pierre F Estheticians Formula Maske

Bu urunleri kazanmaniz icin yapmaniz gereken seyler;

Blogumun buradan ve Bloglovin'den izleyicisi olmak. 

Bloglovin adresim;
http://www.bloglovin.com/blog/8398417/egeli-hayatim

Varsa Bloglarınızdan duyurmak ya da twitter/facebook hesaplarınızdan duyurmak.

Yorumlarınıza duyurdugunuz linkleri, izleyici isimlerinizi ve mail adreslerinizi yazarsanız sevinirim.

Bitiş tarihi; 17.07.2013 

Herkese bol şans.

Yasemin. 

Kısa bir Sephora Alışverişi

Sephora indirimini duydugum andan itibaren gitmek için sabırsızlandım. İzmir'de iki magazası olunca ve de iki magazası bana uzak olunca üzerine de Ege gibi bir çocuğum olunca haliyle gitmek zor oluyor:-)

Bugün Alsancak'ta işim olunca oraya da uğramak istedim. İstediğim ürünlerde indirim olmayınca bozuldum tabii :))) Biliyorsunuz uzun zamandır fondoten almak istiyordum ve de buldum. Orada çalışan arkadaşıma da güvenerek su bazlı patakrem tarzında bir ürün olan Benefit "Some kind-a gorgeous" aldım. Gerçekten de dediği gibi var. Surdugunuzde hiç yağlı bir yapısı yok pudra gibi oluyor. Tabii birkaç deneme sonrası yorumlarım daha net olacak;)

Bu ürünün kutusu;


Bu da yapısı. İçerisinde süngeri de var. 


Gelelim diğer Benefit ürününe! Uzun zamandır almayı düşündüğüm Benefit'in en çok satanları arasında yer alan "Bene tint". Ürün hem yanak hem de dudakta kullanılabiliyor. Yanagınıza fırçası ile birkaç damla bırakıp parmaklarınızla dagıtmanız yeterli. Cok şeker bir pembelik bırakıyor. Gayet doğal. Dudagımda denemediğim için bir yorumda bulunamayacagım. İlerleyen dönemlerde yorumlarım :) 

Ürün şişesi;


Ürünün yapısı ve fırçası;


Diğer aldığım ürün ise; uzun zaman önce kullanmış olup bıraktığım bir üründü. Sephora'nın göz makyaj temizleyicisi. Çok etkili! Maybelline eyeliner aldıktan sonra Bioderma H2O yetersiz kalınca seyahat boyunu hemen edindim. İki fazlı, içinde paraben yok. Waterproof ürünlerde de oldukça başarılı. Tavsiye ederim. 



Birkaç tane de sample  ve plaj cantası da hediyelerim. 




Zaten makyaj bazını kullanıyorum ve çok memnunum. Bu sample ürünler seyahat boyunca daha çok işime yarayacak cantada yer kaplamayacagı için :) 

Estee Lauder fondoteni de cildime uyumlu oldugu için verdiler. Kullanacagım arada bakalım sevebilecek miyim?!

Yine Estee Lauder'in Advanced Night Repair ürünü çok beğeniliyor. Hali hazırda Kiehls ürünüm var zaten. Bu da bir köşede dursun. Arada deneme amaçlı kullanırım belki :-)

Uzunca bir süre birşey almamaya yemin ettim. Bu kadar ürünle uzun sure giderim sanırım :-)))





27 Haziran 2013 Perşembe

Allıklarım olmadan asla!

Dunyalar kadar allıgım yok. Hoş olsa bile hep aynı tonlar arası gittiğimden pek olmasının da anlamı yok :) 

Sol ust bastan sayarak baslıyorum tanıtmaya! (Kolumdaki swatchlarda da tam tersi. İlk deneme alışacagım zamanla) 

The Balm Frat Boy; mat bir pembe. Allık fırcanıza az birşey surseniz yetiyor. 
Inglot AMC blush 57; ışıltılı olması sebebiyle gece makyajları için çok uygun. 
The Balm Hot Mama; son zamanlardaki favori allıgım. Işıltılı olmasına ragmen çok seviyorum. 
Pastel spring blush-on 15; hiç kullanmadım. Rengini pek sevemedim. Biraz bronzlaşırsam belki kullanabilirim. Turuncuya kaçan bir rengi var, 
Clinique 102 innocent peach; the balm allıklara sarmadan önce kullanırdım bolca. Renk verme konusunda basarısız. Baya bir uğrasmak gerekiyor. Bu arada alttaki swatch görselinde sondan 3.
Pastel spring blush-on 10; bu da hediye. Şeker bir pembe. Pek böyle renkleri yakıştıramadığımdan kullanmadım :)))


Anlaşıldıgı uzere Pastel marka olanları hiç kullanmadım. Öyle duruyorlar. Clinique The Balm ile tanışmamdan sonra köşesine çekildi. En çok kullandıklarım The Balm ve Inglot. Hem kalıcılıkları hem de yapıları itibariyle favorilerim. Şimdi aklımda Nars allık var. :)

Yasemin. 


Kullandim&Yorumladim; Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Bugunun ikinci yazisini da nam-i deger "Gece Bakim İksiri" yorumlarima biraktim. 28 gunu iple cektim diyebilirim urunu kullanirken. Daha onceki yorumlarimi da blog icerisinden bulabilirsiniz bu urunle ilgili.



Urunu 2 haftalik kullanmis olmama ragmen bir arkadasim yuzun aydinlanmis, canlanmis diye yorumda bulununca pek sevinmistim :-)

İki hafta daha gecti ve cildim daha isiltili geliyor. Nemlendiricilerle ilgili en buyuk problemim sabah kalktigimda yuzumun asiri yagli olmasiydi. Urun yagdan olusmasina ragmen boyle bir problemle karsilasmadim. 

Urun oldukca bereketli! 1 aydir kullanmama ragmen hala sisenin yarisindan fazlasi duruyor. Elinize 2-3 damla alip yuzunuze surmeniz yeterli. 


Paraben olmayisi ve mineral yag icermemesi urunun en buyuk avantaji. 


Edit; urunu kullanmaya devam ettigim sure zarfinca memnundum. Kis donemine girer girmez cildimde yine asiri yaglanma basladi ve urunu kullanmayi kestim. Suan kullanmiyorum ve acikcasi kullanmaya da korkuyorum. Cildimin urune alismasi sanirim tekrar yaglanmasina sebep oldu! Bunu da goz ardi etmemeniz dilegiyle!

Sevgiyle kalin, Yasemin. 


Nivea Good-bye Cellulite Serum

Aslinda bu yaziyi uzun zaman once yayinlamam gerekirdi! Araya gezi olaylari, oglumun hastaligi girdi derken bu zamana  kaldi. 



Ben bir tanidigim vasitasiyla aldim bu urunu. Kullandigim ilk gunden itibaren etkisini hissettim diyebilirim. Cok fazla selulite sahip degilim. O yuzden belki de cabucak etkisini gordum. Zaten urunun uzerindeki aciklamada 10 gun kadar bir zaman veriliyor. 

Urunun kokusu cok guzel, jel yapisi dolayisiyla biraz emilimi zor. Hafif bir yapis yapislik hissi de birakiyor tende. Ben sabah aksam masaj yaparak uyguladim. Bol su ictim; oglumdan dolayi pek oturamadigimdan ekstra hareket yapmaya gerek duymadim. İlk gozlemledigim cildimi sıkılastirmasiydi. Sevmedigim tek ozelligi urunun boyutu :-) 75 ml. olunca cabucak bitiyor. Ama zaten uzerinde yazan 10 gun icin yeterli o ayri. Uzun vadede kullanmayi dusunurseniz yetmez. Pompali olusu kullanim kolayligi sagliyor. Suan sisenin dibinde aİcik birsey kaldi. Araya giren olaylar yuzunden pek duzgun kullanamadim; ama 1 hafta kadar duzenli kullanmis oldugum zamanlarda cok iyi sonuc verdi bende. Yine almayi dusunduklerimden. 

Bu jelin yapisi;


Sizlerin kullandigi selulit kremleri var mi? Varsa neler? Guzel sonuclar aldiniz mi? 

Yasemin....

Nivea Duşta Vücut Kremi

Son zamanların en güzel buluşu bence. Ben yaz aylarında duş sonrası bebek yağı ile vucudumu nemlendirmeyi seviyorum; ama elim yağlı olunca dokundugum heryer de yağlanıyor :-) nivea dusta vucut kremi bu olayı ortadan kaldırmış. Duş alırken önce her zamanki kullandıgınız duş jeli ile vucudunuzu temizleyip durulanıyorsunuz. Ardından da nivea duşta vucut kremini vucudunuza uygulayıp hemen durulanıyorsunuz. 

Teninizde bıraktıgı muhteşem yumuşaklık, o essiz koku super! Ben yapış yapış, vıcık vıcık bir tenden nefret ederim. Bu ürünle böyle birşey mümkün değil. Sürekli kullanacagım bir ürün olarak girdi hayatıma :-)


26 Haziran 2013 Çarşamba

Shiseido gunes koruyucu kompakt pudra

Uzun zamandır cildime uygun bir fondoten arayisindayim. Ve halen de bulabilmiş değilim. Dun ufak çaplı bir araştırmadan sonra kendimi attım kozmetik mağazalarına :-) Satış danışmanının önerisi üzerine gunes ürünleri ile ünlü Shiseido markasının pudrasini denedim. Cok ince, yüzümde yok gibi olması beni mestetti açıkcası. Çünkü yagliya dönük karma bir cilde sahibim ve her fondoten&pudra bana iyi gelmiyor! Suratımdan belli bir zamandan sonra yağ fışkırıyor :( bu pudra ile bu şikayetim olmadı. Ama yine temkinli davranıp atlamadım :) hala düşünüyorum. Elimde bir tane de Dior'a ait sample var. Onu da deneyip ona göre kararımı vereceğim. 


Bu ürünü kullanan varsa yorumlarınızı bekliyorum. Benim gibi yagliya dönük karma cildi olupta kullandığı fondoten de varsa memnun olurum. 

Yasemin...

Watsons Alisverisim

PUzun zamandır almayı planladıklarım vardı. Bunlardan ilki Maybelline The Falsies Volum' Express Black Drama. İkincisi ise Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner idi.


Rimel hakkında tek kötü bir yorum yok zaten araştırırsanız. Ben normalde Clinique high impact mascara ve Lancome Hypnose Star kullanıyorum. İkisinde de gercek anlamda cok memnunum. (Bir ara bu iki mascaranin da yazisini yapacagim) Ama günlük kullanım icin Maybelline tercih ettim. Gercekten kirpikleri teker teker ayırıyor ve sanki takma kirpik varmış gibi gözükmesine neden oluyor. 

Fırçası bu sekilde;




Maybelline Gel Eyeliner'a gelirsek; kıvamı cok guzel. Fırçasına cok az alsanız yetiyor. Öyle ki her makyajimi çıkarmakta usta olan Bioderma H2O temizleyiciyim yeterli gelmedi! Ben Eyeliner cekemedigimi saniyormusum! Cokta guzel yaptım valla:-) 

Yapısı;



Gelelim diğer aldıklarıma; Rimmel London Oje ve yine Rimmel'den Salon Pro. Henüz denemedim. Denedikten sonra muhakkak paylaşacağım.


Bir diğer aldığım ise; kullandığım ilk günden bu yana memnun kaldığım Down Under Naturals Argan Yağı serisinden sac bakım maskesi;


Saçlarımın tamamına az bir miktar yedirip masaj yapıyorum, biraz durduktan sonra yıkıyorum. Bu seriyi kullandığımdan bu yana saclarım cok canlı ve asla yaglanmıyor. Herkese de tavsiye ediyorum. Sayemde kim aldıysa cok memnun kaldılar ;)

Umarım aldıklarımı begenmissinizdir :) Aldıklarım arasında kullandıklarınız varsa yorumlarınızı beklerim. 

Yasemin

25 Haziran 2013 Salı

Mustela Ürünleri

Merhaba,

Bugüne ilk olarak oğlum icin doğduğundan bu yana kullandığım ürünleri tanıtmakla başlayacağım. 

Dogmadan önce internet basta olmak üzere çevremdeki çocuklu ailelerin görüşünü alarak Mustela almaya karar verdim. Paraben, phythalate, phenoxyethanol ve parfüm gibi maddeler yok. Ürünler Turkiye Pazarı'nda yukarı bir fiyatta. Yurtdışına giden biri varsa çevrenizde-özellikle Fransa- orada cok cok ucuz fiyatlarla edinebilmeniz mümkün.  

İlk 4 ay bu sampuani kullandık.


Konak önleyici yenidogan sampuani olarak geçiyor. Ege'de kesinlikle Konak oluşmadı ve kullanisi da cok pratikti. Pompali ve köpük formunda. 

4 aydan sonra artık sac ve vücut icin kullanılabilen su sampuani kullanmaya başladık;


500 ml. olduğu icin uzun süre yetiyor bize. Pompali oluşu kullanım pratikligi sağlıyor. Kokusu cok guzel. 

Bunlarda genel olarak kullandığımız ürünler;


Sol bastan;

Pisik önleyici krem,
Pisik kremi,
Masaj yağı,
Cold krem,
Durulanma gerektirmeyen temizleme sıvısı,
Parfüm,
Vücut kremi.

Aynı zamanda ara ara ıslak mendillerini de kullanıyorum. Onlardan da oldukça memnunum. 



Yasemin. 


24 Haziran 2013 Pazartesi

Zara ve Stradivarius alışverişim

Zara'yı çok seviyorum. Uygun fiyata çok kaliteli şeyler alabiliyorsunuz. En çok aldıklarım da ayakkabıları. Hem güzel modelleri var, hem de çok ucuz. Senelerdir giyiyorum birşey olmadı :-)

Geçenlerde yine Zara'ya uğradıgımda birkaç parça aldım. İki sandalet bir tane de sort etek. 

Sandaletler özellikle tatilde tam bir kurtarıcı. Topuklu ayakkabı giymeyi sevmeyen ben gibiler için mükemmel bir seçenek. Sort eteği de severek aldım. Henüz giymedim! Açıkcası ne ile kombinleyeceğimi hala düşüşnüyorum:-) bu konu da sizlerde yardımcı olursanız sevinirim. 

Bir diğer aldıgım ürün ise Stradivarius'dan. Stradivarius pek tercih etmediğim bir marka. Zara gibi kaliteli gelmiyor; zaten ürünlerde pek pahalı değil. Oradan da bir tane etek aldım. Bunu da ne ile kombinleyebilirim hala arayış içerisindeyim :-)





Sevgiler :-)


Bebeğiniz her yere dokunur, Dalin Yüzey Temizleyici onu korur.

Bebekleri için her zaman en iyisini düşünen annelere Dalin Yüzey Temizleyici…

Dalin Yüzey temizleyici diğer yüzey temizleyiciler gibi cilde zararlı kimyasallar içermez, %98 doğaldır. Dalin yüzey temizleyici bebeklerini düşünen annelerin bir numaralı tercihidir. Hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş hipoalerjenik formülü ile Dalin her zamanki gibi bebekleri anneleri kadar önemsiyor. Floral ve Natural çeşitleri ile sizleri en yakın marketlerde beklemektedir. (7.90TL)

dalin-yuzey http://www.dalin.com.tr
https://www.facebook.com/dalinbebekbakim

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 Haziran 2013 Cumartesi

Bitenler#2

Yine biten ürünlerimle karşınızdayım. Aslında biri bitti; diğeri çöpe gitti :-)

Mastic SPA; Geçen sene Çeşme tatilimizde kaldığımız bir butik otelde vermişlerdi deneme boyunu. Kokusu harika, kıvam olarak yoğun. Sakız kokusunu seven biri olarakta bunu almasam olmazdı. Kos(İstanköy)'a gittiğimizde felşik fellik aramış ve bulamamıştım. Daha sonra kardeşim Sakız'a gidince hemen sipariş verdim, sağolsun aldı :) Bu sene gittiğimde birkaç şişe stoklayacagım yine. 

La Mer Peeling; Aslında pek severek almıştım. Güzelce yüzümü arındırıyordu. Ama şu peeling sonrası yüzümde bıraktıgı beyaz görüntüsünü sevmediğim için çok sık kullanmadım. Haliyle 1 seneyi geçik bir süredir açık oldugu için sonunda çöpü boyladı. Yanarım yanarım verdiğim paraya yanarım:( şuan kullandıgım peeling bu ürüne 10 basar gerçekten. 


Yasemin. 

20 Haziran 2013 Perşembe

Ürün karşılaştırma; Yves Rocher Gommage Scrub Abricot&Beebeauty Vanilla&Cheesecake Body Peeling


Geçtiğimiz haftasonu Gratis'ten ızun zamandır denemek istediğim ve bir önceki indirimde kaçırdığım Beebeauty Vanilla&Cheesecake vücut peelingini bulunca kaçırmadım. İndirimli hali yanılmıyorsam 8-9 Tl civarı birşeydi. İlk önce üzerindeki yağ tabakası dikkatimi çekti. Genelde peelinglerde böyle bir yağ taakası ile karşılaşmıyordum :-) Hemen ilk iş eve gelip denemekti. Yaglı tabaka ile peelingin katı kısmını iyice harmanlayıp tüm vucuduma yedirdim. Ben yazın vıcık vıcık kremlenmeyi seven biri değilim. Zaten genel olarakta kuru cilde sahip değilim. Bu peelingin kokusu inanılmaz! Ama gelin görünki o yağı vücudunuzda cıkarmanız mümkün değil :) Sanki hiç yıkanmamışsınız gibi. Bu peelingi ben bundan sonra ayak ve dirseklerim hariç hiçbir yerde kullanmam. Tabii siz nemlenmiş bir vucut isterseniz o ayrı. Bu ürün tam size göre. Unutmadan söyleyeyim peelingin özelliğine gelirsek iri taneli. Arındırma açısından güzel bir özellik.



Yves Rocher'i uzun zamandır kullanıyorum. Kokusu rahatsız edici değil, hatta muhteşem bir kalıcılığı var. Ferahlatıcı, iri taneli. Beebeauty gibi yağlı olmadıgından tam bana göre. Bitmesine az kaldı, kesinlikle sürekli alacağım bir peeling. Fiyatı 23,90. İçerisinde kayısı çekirdeği tozu, organik sabır otu ve saro yağı bulunmakta. Ben genel olarak memnunum ve tavsiye ederim. 

Yasemin. 

Çekiliş var!

Sevgili Deniz Saatcioglu'nun blogunda birbirinden guzel hediyelerden olusan bir çekiliş var.



 Siz de bu guzel hediyeleri kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey ; 

Ürün Karşılaştırma; Concord Neo & Maclaren Quest

Anneleri bir dertten daha kurtarayım :-) Hamileliğim boyunca hangi arabayı alalım diye derin bir araştırma içine girdim. Resmen o kuyuda boguldum diyebilirim. O kadar çok seçenek var ki! Siz sadece paradan haber verin :)




Bizim için önemli olan arabamızın bagajını kaplamayacak, pratik olacak, tekerlekleri büyük olacak, sürerken mümkünse tek parmagınızla bile arabayı sürebilecektiniz. İlk etapta aklımı çelen Stokke oldu. Gittik, baktık. Güzel hoş; ama sorun çok yer kaplaması idi. Arabayı kapattıgımızda bagajımızı tamamen kapladı. Bunun için bunu eleyerek satış danışmanın da önerisi ile Concord Neo'ya yöneldik. Tam tamına bir Stokke olmasa da onun gibi rahat bir araba. Ana kucagı(yenidoğandan itibaren 6 aya kadar olan kısım) tek bir tuşla kolaylıkla çıkıyordu. Arabayı kapatıp bagaja yerleştirdiğimizde tam olarak bagajı kaplamıyordu. Tek dezavantajı çok agır olması idi. Hele ki 6. aydan sonra kullandıgımız aparatta bu iskelete eklenince daha da agır oluyordu. Genel olarak kullanırken hiçbir sorun yaşamadım :) Ege 2 yaşına girecek hala kullanırız. Sürekli arabamızda durur; eger apartmanınızda bebek arabaları için rampa yoksa koca arabayı her defasında merdivenlerden indirip çıkarmakta zorlanırsınız. 

Gelelim ikinci arabamıza! Maclaren Quest; Avrupa tatiline çıkacagımız sırada aldık ve iyi ki almışız. Sırt kısmı tamamen yatıyor, kuş gibi hafif. Bir o kadar da saglam. Sürüşü rahat. Zaten Maclaren arabalara laf soylenmemesi gerekir; evladiyelik diyebilirim. 

Ben genel olarak her iki arabamızdan da memnunum. Tatile çıkarken Maclaren'i tercih ediyoruz. Çünkü bavul, eşyalar derken diğer arabaya yer kalmıyor :) hem Maclaren daha pratik bizim için. 

Ne olursa olsun araba secerken kesinlikle hafif ve pratik olmasına dikkat edin..

Yasemin....


19 Haziran 2013 Çarşamba

İki yaşına sayılı günler kala Ege

6 Temmuz'da 2 yaşında olacağız kısmetse. Geçen sene aile arasında birkaç dostumuzla evimizde kutlamıştık. Bu sene böyle bir organizasyona girmeyip sanırım minik çekirdek aile kutlaması ile tatilde kutlayacagiz. İleriki günlerde tatil programımız kesinleşsin sizlerle paylaşacağım. 


   

2 yaşına az bir süre kalan Ege neler yapıyor?

İlk önce havadan mıdır bilinmez iştahı yok denecek kadar az. Meyve falan olsun süper yer; ama damağına uygun birşey bulamazsa resmen 40 takla atarak yediriyoruz. Yapmadığımız maymunluk kalmıyor tabiri caizse. 

Şu meşhur 2 yaş sendromuna girdik tabii ki. Herşeyde ağlarız, kendimizi yere atarız falan filan. 

Bu aralar kopyalama başladı. Ne duysa ne görse aynısını der ve yapar. 

Devrik cümleler kuruyor, derdini güzelce anlatıyor. 

Çok sıcakkanlı, sosyal bir çocuktur; ama çok kalabalık olan ortamları sevmez. Sıkılır, ağlar. Bu da sanırım şu yaşına kadar benim ilgilenmenden kaynaklanıyor. İnşallah bu durumu kışın okula başladığında biter. 

Henüz tuvalet eğitimine geçemedik. Aslında bende pek ısrar etmek istemiyorum. Sonra beze daha bağımlı olur falan; yavaş yavaş geçerim diye düşünüyorum. Aklına gelirse söylüyor, istemezse beze dolduruyor :)

Hala kesemediğim birşey var ki! O da emzirme. Gerçi hedefim 2 yaşına kadar emzirmekti. Artık tatil dönüşü bunu da keseceğim. Yavaş yavaş değil, birden. Ege inatçı ve bağımlı bir çocuk. Anlatınca anlamıyor; bu yüzden birden kesmek daha uygun bizim için. 

Her çocuk gibi park delisi. Ona göre herkes parka gidiyor :) 10 kelimesinden 9'u park :-) 

Yaz geldi malum ve deniz/havuz sezonu açıldı. Bizde son iki seferdir Kuşadası Aqua Fantasy'e gidiyoruz; ama Ege hep ağlıyor, girmek istemiyor. Ne yaptıysak ısrarla böyle devam etti. Geçen sene hiç böyle bir problemimiz yoktu. İnşallah bu da geçici bir durumdur; zira biz gittiğimizde birşey anlamadan havuz sefasından eve geri dönüyoruz :(

Şimdilik Ege'den bu kadar ;) 

Sevgiyle kalın....

Uyarı! Bloglovin ve diğer sosyal ağlarda ben!

Günaydın!


Blog anasayfasından diğer sosyal ağlardan da takip edebilirsiniz! Tum ulaşabileceğiniz sosyal ağ bilgilerim sayfanın sag tarafında :)

18 Haziran 2013 Salı

Gratis&Yves Rocher Alışverişim

Haftasonu bol alisverisli gecti. Babalar gunü dolayısıyla Gratis'te %40 indiririm olunca hemen Gratis'in yolunu tuttum. Biraz abartmış olabilirim; ama hepsi ihtiyacım olan seylerdi :-) Esim de babalar gunü indiriminden yararlandı tabii ki :-) 

Neler aldığımıza gelirsek;

Benri kare makyaj temizleme pamuğu. 
Down Under Naturals Argan yağlı sampuan
BeeBeauty vanilla&cheesecake vücut peelingi
Carefree intim jel
The Balm Hot Mama allik
Yaseminli ve lavantali kağıt sabun
Fondoten sürerken kullanacağım sünger

Pierre F Estheticians Formula 'Gentle Peel Off Mask'

Diğer ürünlerde malum esimin zaten :)


İkinci diğer alışverişimde Yves Rocher'den oldu. Daha önce kullandığımı ve cok memnun kaldığımı söylediğim peeling alışverişim. Yves Rocher kart sahiplerine kampanya olunca toplamda 45 TL ödeyip iki tane peeling ve cok merak ettigim paraben içermeyen vücut jelinden aldım. Araya da Golden Rose oje de sıkıştırdım onu da atlamayayım :)



Bu ürünleri kullandıkca ayrıntılı bir sekilde yazacağım. 

Yasemin..

Ürün Karşılaştırma; Ikea Antilop Mama Sandalyesi&Chicco Polly Mama Sandalyesi

Merhaba,

Uzun süredir çocuklu yaşantımda ilgii pek birşey yazamadım. Genelde kozmetik adına aldığım şeyler ile meşguldum. 

Bugünün konusu mama sandalyeleri. Beni bebek arabasından sonra en çok oyalaman şey oldu kendileri. Hangisini alsam; kaç aylıkken kullansak? Falan filan. Sonunda araştırmalarımdan yola çıkarak Chicco Polly mama sandalyesinde karar kıldım. Biz 4. ayın sonunda az da olsa tadımlık birşeyler yemeye başladık; bu yüzden önceliğim yatabilir bir mama sandalyesi oldu. Polly kademeli yükseltilebilen; cıkarılabilen yemek tablası, sırt bölgesi yine kademeli yatabilen bir mama sandalyesi. Yemek tablası iki bölümden oluşuyor. Üstteki şeffaf bölüm çıkabiliyor. Yani döküldüğünde alıp onu kolayca temizleyebiliyorsunuz. Yine çift kılıflı olması sebebiyle de sıştaki kılıfa biriey döküldüğünde onu da çıkartıp silebilirsiniz. Zaten ödüllü bir mama sandalyesi. Benim açımdan tek dezavantajı biraz ağır olmasıydı. Bu arada sadece arkada tekerlekleri var, kilitlenebiliyor. 



Ikea mama sandalyesi de diğer çok tercih edilen mama sandalyelerinden. Bundan da bir tane edindik. Kuş kadar hafif oluşu, bacaklarının sökülmesi ve kolayca taşınması bunlar cezbedici özellikleri. Ama plastik olmasından dolayı sırtı sert. Bu yüzden uzun süre oturtmak istemiyorum oğlumu. Sadece belden kilit sistemi var. Ama biz bunu da severek kullanıyoruz. Ikea Antilop sadece dik oturabilen bebekler için tercih edilmeli. Eğer dik oturabilen bir bebeğiniz yoksa kesinlikle tercih etmeyin.

Umarım mama sandalyesi alacaklara biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. 

Sevgiyle kalın :)

Dikkat Dikkat!

Bloglovin'e geçiş sırasında yaşadığım sıkıntıdan dolayı olan blogumu sonlandırıp; yine aynı isimle yeni bir blog açtım. Tüm takipleri blog sayfasının sağ kısmındaki yerlerden yapabilirsiniz.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/8398417/?claim=785puu9z5sf">Follow my blog with Bloglovin</a>

Teşekkürler, Yasemin!...

14 Haziran 2013 Cuma

French Manicure

Yaz kıs en severek kullanıldığım manikur şekli açıkcası. Kırmızı, gri, siyah vb. birçok renkli ojeye sahibim ve kullanmayı seviyorum; ama yine de en kullanışlı ve ellerimi mis gibi gösteren bu sanırım :)

Çocuklu anne olunca haliyle pek uzun tırnaklara sahip olamıyorsunuz. Sürekli eller suyun icinde olunca da tırnaklar haliyle yıpranıyor. Hatta bu sene temizliği pek abartmisim sanırım ki bas parmağımda egzamasi bile bas gösterdi. :/

Zaten oldum olası pek uzun tırnak sevmezdim; ama gecen gün biraz daha gaddar davrandım ve kestim. Eh böyle olunca french yapmak işkence oluyor tırnaklara. Ben normalde Rimmel marka Nail tip whitener kullanıyorum; ama fırçası bu sefer benim tırnaklara kalın gelince hemen essence tip painter ojemin fircasi ile yaptım. Sonuc gayet başarılı. Sizce?


Bitenler#1

Bir ürünü sonuna kadar kullanıp bitirdim mi benden mutlusu olmuyor. Bugün de o günlerden :)

İlk urun sampuanim; Uzun süredir kullandığım sampuanimi Down Under Naturals Argan Oil sampuan ile değiştirmiştim. İyi ki degistirmisim. Cok memnun kaldığım, 2. Şişesini bitirdiğim sampuan. Kesinlikle dökülme, yaglanma yapmıyor.


İkinci ürün ise; Yves Rocher peeling. Sebum fazlası, ölü hücreler ve tum kirlerden arındıran bir peeling. İcerisinde arindirici tahıllar var. Duş sırasında yapıyorum, ardından da maske uyguladım mı super oluyor. Kokusu rahatsız edici degil, guzel. Yves Rocher'e gittiğimde alacaklarım arasında. 


Yasemin...


13 Haziran 2013 Perşembe

Yeni Tasarim


Merhaba,

Aslında uzun zamandır bu bloga sahibim. Hamilelik, is, ev ve bebek derken uzunca süre boslamistim. Yeni, yine ve zıpkın gibi bir giriş yaptım :) Eeee, Ege Bey'de artık büyüdü :-) 

Uzunca bir sürede tasarımını düşünüp durdum. Cok dağınıkti, arka plan ve header ihtiyacım vardı ki! Karşıma SHEMELLON çıktı ;) Kendisi birbirinden guzel headerlara sahip. İsteyen varsa seve seve kendine başvuranının. Cok cici ve iyi yürekli. Tam bir gunünü alan 3 tane header hazırlamış bana. Konu hem kozmetik hem cocuk olunca harmanlamak kolay degil :) Bende bize en uygun olan header'i sectim. Cok sevdim, umarım sizlerde begenmissinizdir. 





Sevgiyle kalın!

Yasemin. 

11 Haziran 2013 Salı

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate & Kiehl's Rare Earth Deep PoreCleansing Masque

Selam! 

Yaklaşık iki haftadır kullandıgım Kiehl's ürünlerinin etkilerini anlatacağım bu postta. İlk etapta Kiehl's Midnight Recovery Concentrate ürününden bahsedeceğim. Bilindiği üzere kullananlar çok memnun bu iksirden. Ve ben de bundan yola çıkarak edindim, iyi ki de edinmişim. Beni 1 haftadır görmeyen bir arkadaşım cildin ne kadar güzelleşmiş ve aydınlanmış dedi. Bunu duyunca havalara uçtum diyebilirim :) Sonuçta dışarıdan bir göz ve de bir ürün kullanmadığımı bilen birinden bunu duymak hoşuma gitti. Gerçekten cildim aydınlandı, puruzsuz, yaglanmayan bir cilt oldu.  Bundan sonra sürekli kullanacağım bir ürün oldu kendileri :-)



Diğer ürünümüz ise; gözenek küçültücü maske. Kesinlikle işe yarıyor. Gözeneklerim küçüldü; hatta yok oldu bile diyebilirim. Siyah noktalarım ise geçti. Haftada iki kez özellikle duş sonrası uyguluyorum. Nemli cildinize sürüp 10 dk. kadar bekletip, nazikçe temizlemeniz yeterli. 


Sevgiyle kalın!

Yasemin...

3 Haziran 2013 Pazartesi

Bu blogda direniş var!

Cok birşey yazmaya gerek yok! Dünya gündeminde yeterince hersey anlatılıyor, ne kadar engellenmeye çalışılsa da. İnsallah cok fazla can yanmadan şiddet son bulur ve amacından sapmaz, saptirilmaz. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...