29 Temmuz 2013 Pazartesi

Mustela Dermo-Cleansing Sac ve Vucut Temizleyici Sampuan

Selam,

Bircok annenin kafasini kurcaladigi diger bir konu da bebek bakim urunleri. Bunlarin en basini da sampuan ceker. Ege dogmadan cok oncesi zaten Mustela 'yi kafaya takmistim. İcinde paraben gibi zararli maddelerin bulunmamasi ve bircok anne tarafindan tercih edilip, memnun kalinmasi benim icin en onemli faktorlerdi. 

Burada tanitacagim sampuan bizim 5 aylik itibari ile kullanmaya basladigimiz hem sac hem vucut icin kullanilan temizleyici. 

Yalniz Ege'nin dogumundan 5 aylik olana kadarki surecte yine Mustela'nin konak onleyici kopuk sampuanini kullandim. Suan elimde bu sampuanin gorseli olmadigi icin Google gorsellerden aldim fotografi;


Urun pompali ve bebekte kucuk ve gayet temiz oldugundan cok cabuk bitmiyordu kopuk sampuan. Bir sise bize 3 ay kadar yetiyordu. 

Esas yazacagim urun olan sampuanimiza gelelim. Yine bu urunumuzde pompali bir siseye sahip. Biz hergun dus yaptigimizdan ve de baya baya kullandigimizdan bize 500 ml'lik sampuan 1,5 ay falan yetiyor. Urun fiyati yanlis hatirlamiyorsam 48 TL civari. Tabii ara ara kampanya ya da ucuza bulursam stok yapiyorum. En son kardesimin Fransa seyahatinde kendisine 5 sise siparis vermistim. Orada buranin baya baya altinda fiyatlar(5-6 eur). 

Urunun genel goruntusu bu sekilde. 


Bu da icerik yazisi, sizin icin yakindan cektim:)


Daha ne kadar daha bu urunu kullanirim bilmiyorum. Yalniz hem kokusu hemde yapisi itibariyle vazgecemeyecegim urunler arasinda bu sampuan. 

Yasemin. 





Turuncu Kasa Alisverisim

Herkese iyi haftalar! Oncelikle ailem sonra herkes icin bol saglikli bir hafta diliyorum :)

Gectigimiz gunlerde Bioderma'nin H2O 250 ml. olan urunu bazi yerlerde 5 TL'na satisa sunulmustu. Ve de ben bu firsati kacirmak istemedim. H2O'yu cok basarili buluyorum, yakinda bununla ilgili bir yazi yayinlayacagim. 

Neyse uzun lafin kisasi hemen 4 tane attim sepetime ve kargo dahil bana 25 TL gibi komik bir fiyata geldiler :-) su gune kadar yaptigim en karli alisveristi acikcasi; cunku sadece 1 tanesinin normal fiyati 47,50 TL yanlis hatirlamiyorsam:)


Hala kalmis midir bilmiyorum; ama İzmir'de olanlar icin soyleyeyim Mavisehir EgePark icindeki eczanede 5-6 tane gormustum. 

Sevgiler;)

Sosyal Aglarda ben

Merhaba,

Beni Twitter, Facebook, Instagram, Bloglovin ve Google+ dan takip etmeyen kaldiysa eger tik tik;

Bloglovin;http://www.bloglovin.com/blog/8398417/egeli-hayatim

Takip ederseniz cok sevinirim:)



Rimmel London Lash Accelerator Endless Mascara

Herkese selam, hastalik tam gaz devam :) saniyorum yarin doktor kapisini calma vaktim. Bogaz agrisi ve eklem agrisi derken hayattan sogudum desem yeridir. 

Bu postumda sizlere Rimmel London mascaradan bahsedecegim. Yaklasik 10 gun oldu saniyorum alali ve ben aldigim gunden bu yana sadece bu mascarayi kullaniyorum. Gercekten cok sevdim. 


Urunun ambalaji cok siradan, vasat bir goruntu veriyor; ama bu sizi yaniltmasin! Dunya kadar para saydiginiz super ambalajli urunlerin vasat mascaralarindam eminim ki kat kat daha iyidir bu urun. 

Goruldugu uzere fircasi plastik, kil fircaya sahio degil. Oldum olasi plastik fircali rimellere soguk davranmisimdir :) yeterince guzel olmadiklarini dusunurum; ama bu mascara beni yaniltti. 


Surumu kolay, cikarmasi da kolay. Bioderma H2O kullaniyorum makyajimi cikartirken ve yeterli geliyor. 

Bu da sizler icin cektigim/cekmeye calistigim oncesi-sonrasi fotograflarim. 


Hastayken ancak bu kadar oldu kusura bakmayin :( Sonrasi-oncesi yapabildim fotograf estetik dursun diye:)))

Bu da iki gozumde nasil durdugunun genel goruntusu;


Fiyati konusunda yardimci olamayacagim; cunku hatirlamiyorum:( Yalniz cok yuksek bir fiyati yok. 


Sevgiyle kalin, Yasemin. 



27 Temmuz 2013 Cumartesi

Watsons Alisverisim

Selam, blog bu ara biraz sessiz! Nedeni malum halen Ege hasta:( Onun yaninda bende tekrardan nezle oldum bu yaz gunu. Esim de keza ayni. Ailecek surunuyoruz:(

Hastalik dolu haftamiza girmeden once yaptigim kucuk Watsons alisverisimden bahsetmek istiyorum sizlere. 

Herkesin cok begendigi ve benimde aldigim gunden bu yana favori rimelim olan Rimmel Accelerator Endless mascara. 


Watsons'in seyahat setlerini cok begeniyorum. Seyahate giderken kullandigim urunlerden icine doldurunca cantamda gereksiz yer kaplamamis oluyor. Fiyatlari da oldukca iyi. Tanesi 4,99. Ve bir alana bir bedava idi. Hemen travel set ve iki kucuk lotion bottle dan olusan seti kapiverdim. Su sirin cep mendilleri ise 2,99 idi yanlis hatirlamiyorsam. Down Under Natural's sampuani artik duymayan kalmamistir saniyorum. Benim 4. Sisem cok memnunum. Ayrintili ayrintili yazmak istiyorum aslinda zamanim olursa. 


Wynn aseton; pompali olusu cok guzel. Gerci bende Gratis'ten aldigim pompali Benri aseton vardi devasa ama bunu da denemek icin aldim ve de cok begendim. Yakinda karsilastirma yazisi yazacagim iki urun arasinda. 


Bu kadar kozmetik alisverisinden sonra uzunca bir sure pek birsey almak istemiyorum artik. Elimde oldukca fazla urun var ve bitirmem gerek:) 

Hepinize saglikli gunler;)



25 Temmuz 2013 Perşembe

Gratis İndiriminden Payima Dusenler

Herkese merhaba,

Maalesef birkac gun oglumun hastaligi sebebiyle bloga bakamadim. Halen de duzelmis degil! Ates ile baslayan daha sonra ise oksuruk ve burun akintisi ile devam eden bir illet diyorum cunku gercekten yemesi, icmesi, huyu, suyu degisti :( Neyse Allah daha buyuk dert ve hastalik vermesin diyerekten konuyu Gratis'ten aldiklarimla bagliyorummm 

İlk once bu indirim daha onceki indirimler gibi pek cezbedici degildi ki buna ragmen yine bir suru sey almayi basardim:-)

Gecelim sirayla aldiklarima;

The Balm serisinden sanirim birkac urun kalmistir almadigim.  Bu indirimde cok ovgu dolu sozler duydugum Balm Shelter renkli nemlendirici, Bahama Mama bronzer, Put A Lid On It far bazi, Time Balm kapatici aldim. Ve de arkadasimin anneler gunu indiriminde benim icin almis oldugu Meet Matt(e) far paletini ancak cocuklardan firsat bulup gorusebildigimiz icin yeni elime gecti. Onu da sizlerle paylasayim dedim. 


Benri kare pamuklari cok severek kullaniyorum. Kesinlikle dagilma yapmiyor, o siradan pamuklar gibi islakken ellerim yapismiyor :) O yuzden 3 paket hemen edindim. Pierre F maske ise benim cok severek kullandigim bir maske, yakinda yazisini yazmak istiyorum. Bu maskenin de seyahatlerde cok isime yarayacagini dusundugum icin hemen tek kullanimliklarindan edindim. 


Playin' footsie Spa pedicure kit benim almayi dusunduklerim arasindaydi ve de son 1 tane kaldigini gorunce cok sevindim ve hemen edindim. Yanlis hatirlamiyorsam fiyati indirimli hali ile 8-9 TL civari birseydi. Yine Nivea Duata vucut kreminden sonra favorim olan Palmolive Body Butter vanilyali dus jelinin buyuk boyundan edindim. Yine bu urunle ilgili yazi hazirlayacagim. 


Ve son olarak Loreal'den Balmy Gloss. Bendeki numarasi 912. Cok hos bir rengi var. Yine bu urunde yazmayi dusunduklerim arasinda. Bir Clinique Chubby Stick sever ve kullanan biri olarak bu urunu almanizi tavsiye ederim. 



Gratis'ten aldiklarim bu kadar. Merak ettikleriniz var ise lutfen belirtin; yazisini hemen yazmaya calisirim ;)

Siz Gratis indiriminden birseyler aldiniz mi? Aldiysaniz neler? Paylasirsaniz sevinirim. 

Sevgiyle kalin, Yasemin. 




19 Temmuz 2013 Cuma

Bebek bezi sorunsali

Herkese merhaba,

 Bu yazim yeni anne olacaklara ve hala cocuguna dogru bezi bulamamis annelere gelsin. 

Ege dogmadan once cokca arastirdigim konulardan biri de hangi bezi kullanmam gerektigiydi. O kadar cok marka var ki hangisi ile yola baslayacagimi bilemedim. Pampers eski adiyla Prima; kardesimin bile kullandigi eskiden de bildigim bir markaydi. Yeni cikan urunu ise Premium Care idi. Bolca elimde numunesi olunca haliyle Pampers ile basladik yola. Maalesef ilk aylar sadece anne sutu aldigindan dolayi bebekler bolca ve baya sivi kaka yapiyorlar. Bu yuzden hangi bez olursa olsun kakayi bele kadar gecirme olayi bizde de oldu. Onun disinda hicbir seyinden sikayetci olmadim. Ege 2 yasinda ve halen Premium Care istune bez tanimam :)

Bu arada elimde Premium Care yok, onun icin goruntuyu netten aldim. Numara buyudukce premium care bezlerinin de rengi degisiyor. Sanirim 4 numaradan itibaren mora donuyor renk; yani sasirmayin alinca :-)



Gecenlerde Huggies'in yeni cikardigi erkek bebeklere ozel diye adlandirdigi bezi deneme tesebbusunde bulundum. Prima'dan sonra o kadar kotu geldi ki. İdrari beline kadar cikardi! Elimdekilerin bitmesini dort gozle bekliyorum!

Huggies Erkek Bebeklere Ozel Bez; 


Baktik Huggies ile olmayacak herkesin cok begenerek kullandigi Premium Care'dan sonra gelen Aktif Bebek serisini kullanayim dedim. Huggies'e nazaran super; ama yine de bir premium care etmez. Kokusu beni rahatsiz etti. Cok parfum kokuyor. 


En son tanitacagim bez ise yine Pampers marka; ama TR'de yok! Kulot seklinde giydiriliyor. Dokusu premium care ve aktif bebek arasi. Begendim; ozellikle gece yatarken super. Su kulakciklari acilip iyice bez bezlikten cikmiyor :)


Benim onerim Pampers kesinlikle. Yine de her bez her cocuga iyi gelecek diye bir kanun yok. Pisik yapabilir, alerjik reaksiyon gosterebilir. En iyisi deneme yanilma yontemi. Bir de dogmadan pek fazla kucuk boy stok yapmayin. Anlamadan bir bakmissiniz ki minicik bebeginiz buyumus ;)

Sevgiler....



18 Temmuz 2013 Perşembe

Cekilisi kazanan kisi belirlendi!

Merhaba herkese,

Tatile gitmeden once baslattigim ve dun gece sonlandirdigim cekilisi kazanan Random.org sonucu belirledigim "makyajlikareler" oldu. Kendisini tebrik ediyorum ve en kisa zamanda da tarafima bilgilerini atmasini bekliyorum. 



Herkese katilimindan dolayi cok tesekkur ediyorum. Elimden geldigince sadece facebook/twitter anasayfalarinin linklerini birakanlari kirmayip cekilis duyurusunu aradim taradim buldum ve oyle cekilise soktum. Sartlar tamam denilip hicbir link birakmayan kisileri de uzulerek belirtiyorum ki cekilise sokmadim. 

İlerideki zamanlarda yeni bir cekilis yapmayi dusunuyorum. Takipte kalin vee diger konularima da mumkun oldugunca goz gezdirin. Eminim isinize yarayacak birseyler vardir. 

Sevgiyle kalin, Yasemin. 

BugsLock Sivrisinek Kovucu Bant

Herkese merhaba!

Uzun suredir yine kozmetige adadim kendimi ve cocuklu yasamimdan bahsetmedim farkindayim. Hatta bir arkadasim cocuklu/bebekli yasami kolaylastiracak seylerle ilgili postlar yazmami rica etti. Bu konu da ilk adimi olsun :)

Malum yaz mevsimi ve heryer sinek! Ozellikle yazlik beldelere gittigimizde sagolsunlar rahat birakmiyorlar. 

Ben ilk bastan beri icerigi ne kadar dogal olursa olsun vucuda kendimde dahil olmak uzere sinek-pire-bocek kovucu sivi seyler surmeye karsiyim. Uzun bir arastirma sonucu E-Bebek magazasindan Bugslock sinek kovucu bant almaya karar verdim. Tabii bu bantlari yine uzerimize degil odaya, oglumun pusetine koyuyorum. 


Bugslock tekstil bir bileklik seklinde, citcitli. Oldukca yogun bir kokusu var. Odaya koydugunuzda bile gayet etkili. Giysilerde leke yapmadigi soyleniyor; acikcasi denemedigim icin bilmiyorum. Yalniz bileklik islak formda olmadigi icin dogruluk payi yuksek olabilir. Kilitli bir posete sahip, eger urunun etkisinin hemen gecmesini istemiyorsaniz kullanmadiginiz zamanlarda posetin icinde tutmamiz soyleniyor. 


Urun icerigi ve kullanim talimati ise su sekilde;


Bu bandi kullandigimiz sure zarfinda sinek istilasina ugramadik :) Tavsiye edebilecegim urunler arasinda. 

Sevgiyle kalin, Yasemin. 





17 Temmuz 2013 Çarşamba

Guerlain Ecrin 4 Couleurs Far Paleti & Guerlain Terracotta 4 Seasons

Selam herkese,

Birkac gunluk bir ara verdim ne yazik ki! Sizlere bu postumda en son aldigim Guerlain urunlerinden bahsedecegim. 

Bu urunleri sevgili Hacer'in(Makyaj gunlugu) yapmis oldugu makyaj videosunda gordum ve asik oldum:) Hemen yurtdisinda olan kardesime mesaj atarak aldirdim. 

Oncelikle far paletinden bahsetmek istiyorum. Bendeki 04-Les Bois De Rose. Kahveli-Hafif pembeli bir far paleti. Acikcasi tam benlik renkler! Farlarin pigmentasyonundan bahsetmeme gerek yok sanirim :) Verilen parayi gercekten sonuna kadar hak eden bir palet!

Urun ambalajina gelirsek; cok guzel kadife bir kese koruyor dore rengindeki ambalaji. Oldukca genis bir aynasi var. 

Asagidaki fotograflarda genel olarak far paletinin goruntusunu, renkleri ve swatchlari gorebilirsiniz. Far bazi kullanmadim. Eminim kullansam daha da net olacak!


Sira geldi Bronzer'a. Renk konusunda kararsiz kalinca 00-Nude ton aldirdim. Kokusu cok guzel, yuzume gercekten hos bir dogallik veriyor. Ambalaji yine kadife kese icerisinde. Genis bir aynaya sahip far paletinde oldugu gibi. 

Simdi gelelim urunun genel goruntusu ve swatchlara. 


Bronzer ne yazik ki farlar kadar pigmentli degil. Belki bendeki nude oldugundan bilemiyorum. Elimden geldigince swatchlarda rengi belli etmeye calistim. 

Sevgiler. 

Yasemin. 



12 Temmuz 2013 Cuma

AbcDerm Sampuan&Sac Acıcı Sprey - Bioderma Atoderm El Kremi

Tatil öncesi uzun zamandır almayı düşündüğüm AbcDerm şampuan ve saç acıcı spreyini aldım. 

AbcDerm Bioderma markasının bebek/cocuk markası. Uzun zamandır oğlum için sıvı temizleyicisini kullanıyordum ve memnundum. Şampuanları da bitince bunu deneme amaçlı aldım ve çok beğendim. Oğlumun saçları uzun olunca ve duş sonrası taramakta zorluk çektiğimiz için birde saç acıcı spreyini denemek istedim. 

Şampuan gerçekten çok güzel kokuyor. Hafif bir kokusu var rahatsız etmeyen, içerisinde paraben, sabun yok. 

Saç acıcı sprey ise benim favorim! Bırakın dus sonrasını deniz ve havuz sonrası bile kullandım :-) yine sampuandaki gibi klasik kokusu var. Cabucak saçları açıyor. Ben çok beğendim ve de surekli alacak listemde yer alacak. Şampuan da oldugu gibi bu üründe de zararlı maddeler yok. 


Diğer bir ürün ise Bioderma Atoderm el kremi. Onarıcı etkiye sahip! Ne yazık ki bende Fairy Platinium sonrası egzama başladı. Her iki elimde de var :( aldığım kremler ellerimde yağlı yağlı bir his bıraktığı için birde bunu denemek istedim. Bu krem kesinlikle cilt tarafından hemen emiliyor. Asla yağlı bir his, yapış yapış bir şekilde kalmıyor. Ve yine paraben yok. 

Mustela After-sun Hydrating Spray

Merhaba,

Bu postta size cok severek kullandıgım Mustela marka guneş sonrası nemlendirici spreyini tanıtacagım. Mustela'nın bu ürünü oğlum için aldığım guneş kreminin yanında hediye gelmişti ve iyi ki gelmiş :-) Harika bir nemlendirme ve seriletme özelliğine sahip. Ayrıca o harika Mustela kokusuna sahip. 


Tatil boyunca cantamdan eksik etmediğim bir üründü ve tekrar tekrar alabileceğim ürünler arasına girdi. Sprey oldugu için kullanımı cok pratik, cilt tarafından hemen emiliyor ve içindeki son damlaya kadar kullanabileceğiniz turden bir şişesi var. Her zamanki gibi paraben, alkol, renklendirici gibi zararlı maddeler içermiyor. 

Tatil notları vol#2 Bodrum-Kos

Selam, araya birkaç post girdi ve ancak şimdi yazabiliyorum tatilimizin Bodrum ayağını.

Bodrum'da toplam bir gece geçirdik Kos'a geciş olarak kullanacağımız için. Bodrum merkezde üç yıldızlı küçük bir otelde kaldık. Oldukça temiz, güzel ve sakindi. Otele eşyalarımızı koyar koymaz ilk önce Zeki Müren'in evine oradan da dogru denizin yolunu tuttuk ve kendimizi Gümbet'e attık. İğne atsak yere düşmeyecek şekildeydi plajın kalabalıklığı. Deniz çocukalr için ideal; derin değildi. 





Akşam için Bodrum merkezde sahil kenarında güzel bir restorantta yemeğimizi yedik ve sahili turladık :-) Açıkcası Bodrum bizim için pek hareketli geçmedi çocukta olunca :)))) 




Ertesi gün sabah erkenden Kos'a gitmek üzere erkenden Bodrum Limanı'na geldik. Pasaport kontrolden sonra hemen Kos'a dogru yola koyulduk. Bu bizim ikinci gidişimizdi Kos'a. Gecen yaz 2 gün kalmıştık ve yeterli gelmişti. Şirin, küçük ve açıkcası Bodrum ile yakın olmasından dolayı adım başı Türk'e ve adada yaşayan Türklere rastlamak mümkün :-) 


Kos'tan Santorini'ye geçeceğimiz için akşam 8'e kadar adayı yine dolaştık :) Yine en sevdiğimiz yer olan Tigaki'ye gittik. 


Bir sonraki durağımızda tatilimizin son noktası olan Santorini. O post için uzun uzadıya en güzel fotoğrafları derleyip toparlamam lazım ;) 

Eger bu postta merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz;)

Sevgiler. 





11 Temmuz 2013 Perşembe

Clinique Urunlerim

Yeni bir gunden merhaba!

Halen toparlanmis degilim. Evde heryer heryerde :) Blogu da salmak istemiyorum; cunku saldigim an gerisi gelebilir :) İslere baslamadan once uzun suredir severek kullandigim Clinique urunlerinden bahsetmek istiyorum sizlere. 


Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion; 3 adim serisinin icinde almistim. Oldukca buyuk bir sisede ve pompali. Kullanisi rahat. Karma bir cilde sahibim. Yaglandirma yapmadi. 

Clinique Stay-matte Sheer Pressed Powder; bu urunu clinique alisverisi sirasinda vermislerdi hediye olarak. Oldukca memnunum ki ben pek pudra sevmem. 


Clinique Even better concealer; harika bir kapatici. Goz cevreme ufacik birkac nokta yetiyor. Bendeki natural olan. 


Clinique Chubby Stick; harika bir urun bence bu. Dudaklari renklendirirken ayni anda da nemlendiriyor. Bendeki 05 chunky cherry


Clinique Blushing blush powder; cok severek kullandigim bir allik. Renk verme konusunda orta ayarda olan bir allik kendisi. Onun icin fircaya yogun bir sekilde almak gerekiyor. Bendeki 102- innocent peach 


Clinique Moisture Surge; bu urunu yine Clinique alisverisim sirasinda vermislerdi. Cok seviyorum. Kesinlikle ciltte yaglilik, islaklik birakmiyor. Aksine cildi ipek gibi yapiyor. Ozelikle makyaj yaparken uyguluyorum. 


Clinique clarifying lotion; uc adim serisinden kullandigim tonik. Bu ikinci 400 ml. Hatta bununda yarisindayim. Alkol orani yuksek olsa da severek kullandigim ve vazgecmedigim tonigim :)

Uc dort tane daha almak istedigim Clinique urunleri var. Sizler Clinique marka urun kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz hangi urunler?






10 Temmuz 2013 Çarşamba

YSL Manifesto EDP & YSL Golden Gloss


Merhaba,

Bu yazimda cok severek kullandigim YSL lipgloss ve yeni aldigim Manifesto parfumden bahsedecegim. 

YSL gloss sanirim kis sonu alindi. Cok yogun piriltilar(isiltilar) iceren hafif pembe&kahve karisimi bir renk tonu olan bir gloss. Ozellikle aksam makyajlarinda tercih ediyorum. Numarasi 51. Dogal tonlardan hoslananlar icin birebir. 


Yeni aldigim ve henuz kullanmaya bile kiyamadigim Manifesto parfume gelelim. Nette zaten her zaman karsima cikan bir parfumdu. Gecenlerde Sephora ziyaretimde deneme sansim oldu. Ozellikle yaz gunleri icin super bir koku. Hafif, baymayan ve bir o kadar da etkili, kalici bir parfum. İceriginde yasemin, bergamot, zambak, vanilya ozutleri bulunan parfum pek cok kisiye hitap edebilecek bir koku bence. Bir parfumkolik oldugum dusunulurse bu kokuda benim kullandigim parfumler listesinde yer almaliydi :) 



Yasemin. 

9 Temmuz 2013 Salı

Bitirdigim ürünler#3

Araya bir biten ürünler yazısı sıkıştırmak istedim.

Tatil boyunca bana eşlik eden Nivea selülit giderici serum, Bioderma sebium yuz yıkama jeli ve H2O temizleyici bitti gitti :) 

Nivea  selülit giderici jelden daha önce bahsetmiştim zaten. Çok memnun kaldım ve ikinci şişesini aldım. Selüliti gidermekten öte sıkılaştırıcı harika bir ürün bana göre. Olan selülitlerimi de zaten yok etmişti. 

Bioderma Sebium temizleme jeli ise benim favori ürünlerimden bir tanesi. Suratımda makyaj olsun veya olmasın onunla yıkamadan ne günü bitiriyorum ne de başlayabiliyorum :)

Bioderma H2O temizleyici sıvı ise waterproof urunlerde pek başarılı olmasada harika bir yuz-makyaj temizleme sıvısı. Kesinlikle favorim. Yine bu üründe yüz yıkama jelim gibi olmazsa olmazlarımdan. 


Diğer bir ürün ise Sensodyne gargara. Bana göre pek etkili değil. Listerine kesinlikle bu konuda daha başarılı. 

Bübchen Calendula Şampuan; bu ürünü oğlum için almıştım. Kokusunu çok yogun bulunca kendim için kullandım. Duş jeli, yüz temizleme jeli her şekilde kullanıldı anlayacagınız. Kokusunu ben çok seviyorum; ama çocuklar için çok yogun olabilir. 

Yasemin. 

Tatil notları vol#1 Dikili

Tatilin ilk durağı Dikili idi. Dikili'de yazlığımız oldugu için bolca gitmekteyiz. Tabii oralı oldugum için de gitmemek kaçınılmaz oluyor. Bilmeyenler için Dikili İzmir'in kuzeyinde Ayvalık'a yarım saat uzaklıkta küçük bir tatil beldesi.

Şansımıza hava serin ve rüzgarlıydı. Hal böyle olunca pek güneşin tadını çıkaramadık. Geldiğimiz ilk gün Dikili'nin mavi bayraklı plajında girdik denize. Hafif dalga vardı ve suyu da çok sıcak degildi. Ege biraz mızıldadı haliyle. Alışınca ise denizden çıkarmak işkence oldu. 


İkinci günü yine deli gibi bir rüzgar bizi bekliyordu :( Bu seferde şansımızı Dikili'ye bağlı Bademli koyunde aradık. Orada Fame Beach diye bir beach club var. Tabii bu bizim Çeşme ve Bodrum'daki beach clublarımızdan baya bir farklı :) Halk plajı gibi diyebilirim; ama giriş parası var. Sezlong ve şemsiye de dahil giriş fiyatına. Denizi cok güzeldir. Fazla derin degil, berrak bir suyu var. Çşme Ilıca'ya cok benzetiyorum zaten. Ege kıyıda oynarken biz de kuçuçuk cocuklar gibi eşimle dalgalarla savaştık :) 

Üçüncü günümüzde ise yine Bademli Köyü'nün karşısında bulunan Olivera Resort Kalem Adası'nı tercih ettik. Rüzgar adanın diğer tarafından geldiği için hiç dalga yoktu. Giriş hafta içi oldugundan 50 TL. Bademli Köyüne kadar araba ile gelip orada bulunan otelin otoparkına arabanızı park edebiliyorsunuz. Daha sonra sizi otele ait tekne ile karşıya geçiriyorlar. Geçiş süresi 5 dk kadar birşey. Deniz harika, su berrak dalga yok. Ege çok sevdi suyu ve gittiğimiz andan itibaren denizden çıkmadı. 


Giriş fiyatına sadece akşamüstü verilen çay ve kurabiye dahil. Onun haricinde herşey cebinizden. Yemek fiyatları normal restaurant fiyatları ile aynı; ama söz konusu su olunca 1,5 Lt. lik bir damla suya 15 TL vermek zorunda kalıyorsunuz. 


Otel oldugu için otelin içinde SPA merkezinde masaj yaptırabilirsiniz. Bizim gibi kano yapabilirsiniz. Jet-ski var; ama biz gittiğimizde henüz kullanıma açık değildi. Var ise onu yapabilirsiniz. Genel olarak hizmetten ve denizden çok memnun kaldım. Cocuklu ailelere tavsiye ediyorum kesinlikle!

Bir sonraki postta tatilimizin Bodrum ayagından bahsedecegim :)



8 Temmuz 2013 Pazartesi

Ve tatil bitti....

Herkese merhaba,

Yaklasik 10 gundur suregelen tatilimiz bitti ne yazik ki:( Doludizgin gecen onca guzel gunlerin ardindan eve 2 bavul dolusu kirli camasirlarla donmek tatilin en buyuk iskencesi sanirim bana :)

Onumuzdeki gunlerde gittigim yerler hakkinda goruslerimi bildirecegim. Ozellikle cocuklu ailelere yardimci olacagimi saniyorum. Cunku tam 2 yas sendromunu zirvede yasayan oglum ile iki ada ziyareti, iki tatil beldesi, dort saatlik araba yolculugu, alti saatlik feribot yolculugu basardik! 

İste tatilimizden guzel bir kolaj; Simdiden cok ozledim :(


Yasemin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...