27 Şubat 2014 Perşembe

Neutrogena Deep Clean Make-Up Remover (Temizleme Sutu)


Merhaba!

Eger sizde benim gibi karma bir cilde sahipseniz ve cildinize uygun bir temizleme sutu arayisindaysaniz bu urun size gore!

Neutrogena temizleme sutu oil-free ozelliginden dolayi cildinizi temizlerken kesinlikle yagli bir his birakmiyor. 

Kokusu oldukca fresh. Kokuya hassasiyeti olanlarin bile rahatca kullanacagi bir urun. 

Yaklasik 3,5 aydir kullaniyorum. Kesinlikle ekstra bir yaglandirma yapmadi. Cildimi temizledikten sonra (Ozellikle BB krem surduysem) kremsi bir yapida olmasina ragmen yagli, yapis yapis bir his vermedi. 




Temizleme sutunden az miktarda kullandigim icin oldukca uzun bir sure yetecege benziyor. 




Fiyati yanlis hatirlamiyorsam 16₺ gibi birseydi. Ama indirimde gorurseniz de kacirmayin. Fiyatina nazaran oldukca iyi bir performans sergiliyor :-)

Sevgiler...


14 Şubat 2014 Cuma

Benefit Rockateur Allik

Herkese haftanin son gununden merhaba!

Sevgililer gunune yakisan, muhtesem otesi bir allik ile karsinizdayim. 

Sanirim bi urunu bloggerlardan epeyce duydunuz. En son ben kalmis olabilirim :) Eylul ayindan bu yana makyaj cantamdan cikartmadigim, hemen hemen her makyajimda kullanmaya bayildigim Benefit Rockateur allik herkesin ten rengine uyabilen bonus bir allik bence. 


Kutu yarim aciliyor ve size yetecek kadar bir aynaya sahip. Ayrica fircasi da var; ama hic kullanmadim. Nasildir yorum yapamayacagim. 



Buram buram gul kokan; ama sizi asla rahatsiz etmeyen bir kokusu var.. İcinde bulunan isiltilar tam dozunda. Pigmentasyonu ortanin bir tik uzerinde. Rengi pembe agirlikli gibi gozukse de seftali, kahve tonlari da mevcut; ama asla abarti durmayan. Hatta oldukca dogal bir allik. 

Uzerinde bulunan kabartili Rock yazisi ile, harika ambalaji ile 10 uzerinden 10 puan alan bir allik. Tek dezavantaji fiyati! En son 99 TL olan Benefit Rockateur tabii son kur artislarindan sonra kac olmustir bilemeyecegim. Bittikce tekrar tekrar alinasi urunlerden biri. Tabii bu fiyata buradan alinabilir mi bilmiyorum :(





Kisacasi herseyiyle super olan bu urun herkesin makyaj koleksiyonunda bulunmali. 

Herkesin sevgililer gunu kutlu olsun. 

Sevgiler; Yasemin :)

13 Şubat 2014 Perşembe

Clinique Liquid Facial Soap (Oily Skin Formula)

Herkese merhaba!

İzmir'den son 1 haftadir bahar havasi vardi. Eh hal boyle olunca da bloga adapte olamadim. 

Bugun sizlere uzun bir zamandir kullandigim, kendisine defalarca sans verdigim bir yuz yikama jelinden bahsedecegim. 

Clinique urunlerini genel olarak cok severim. Tonigi yillardir vazgecilmezim. Hatta yazisini yazdigim DDMG nemlendiricisini de cok begeniyorum; fakat 3 adimli serinin ilk ayagi olan yikama jeli cildimi temizlemek yerine yaglandirdi ve sivilcelendirdi!


Yukaridaki fotografta urunu 2 aydir kullaniyordum. Suan dibinde ve urun ile sorunum hic degismedi!

Urun karma ve ozellikle yagli ciltlere ozel bir yapida. Hatta Clinique uzmanlarinin duzenledigi bir cilt analizinde de bu urunu kullanmam gerektigi yaziyordu. Yani dogru urun kullaniyordum. Hatta kendilerine de ilettigimde cok sasirdilar...

Urun sert plastikten yapilmis ve pompali bir sistemi var. Yani urun kesinlikle ne kadar istiyorsaniz o kadar geliyor. 


Renksiz jel kivaminda. Kokusu keskin degil. Rahatsiz etmeyen bir kokusu var. Temizlemesi yeterli degil. Hatta bundan once kullandigim Bioderma Sebium temizleme jeli daha iyi. Yalniz o da cildimi asiri kuruttugu icin kullanmayi kestim ayni zamanda egzamami da tetikliyordu. 

Cildimi iyice temizlemesi icin iki; hatta uc defa ardarda yikadigim oluyordu. Sonuc yine temizlenmeyen bir cilt! Muhakkak oncesinde temizleme sutu veya Bioderma H2O kullaniyordum. Bazen sonrasinda bile! 


Clinique'in bu urununden memnun kalan da olabilir elbet; ama kesiinlikle deneme boy alip sonrasinda devam etmeyi dusunebilirsiniz hatta. Cunku birkac tanidigimda da sivilcelenme problemi olmus. 

Genel olarak benden gecer not alamadi. Kesinlikle bir daha almayi dusunmedigim ve de tavsiye etmedigim bir urun. 

Sevgiler....





7 Şubat 2014 Cuma

Skin79 Super+ Beblesh Balm BB Cream

Herkese merhaba!

Haftanın sonuna nihayet geldik! Bu güzel haftayı uzun süredir çok severek kullandığım Skin79 BB krem ile bitirmek istiyorum. Daha önce Garnier BB krem kullanıyordum. Eşim sık sık Uzakdoğu'ya gider; ama hiç aklıma bir BB krem sipariş etmek aklıma gelmemişti renk sıkıntısından dolayı. Araştırmalarım sonrasında tek bir renge sahip ve genelde herkesin çok memnun kaldığı Skin79 markasının BB kremine karar verdim.



Öncelikle pembe rengiyle dikkat ceken ambalajından bahsetmek istiyorum. Sert plastikten yapılmış ve üstten pompalı bir tasarıma sahip. Pompalı olmasından dolayı fazla ürün gelmiyor.





Ürün gramajı 40 gr. Tek bir pompa yüzüme yettiği için ve de hergün bu ürünü kullanmadığım da düşünülürse ömürlük olmasa da bana rahat rahat 1-2 yıl yetecek bir ürün. Fiyatı TR fiyatından cok cok aşağı bir fiyatta Uzakdoğu'da... Tayvan'daki Watsons mağazasında kampanya varmış ve iki tane 40 gr.lık ürün toplamda 10 dolar tutmuş. Türkiye'de yanlış hatırlamıyorsam online satışı var. Google üzerinden aratıp bulabilirsiniz.

Ürünün özelliklerine gelirsek eger; benim her zaman belirttiğim gibi normal&karma bir cildim var. Fazla yağ barındıran ürünler bana çok agır geliyor ve gün içinde parlama yapıyor. Skin79 BB kremi ilk aldığım hafta hergün kullandım etkilerini görmek için. Hatta bir gece oğlumu uyuturken bende yanında sızmışım ve makyajımı da temizleyememiştim haliyle; ertesi güne gayet güzel bir ciltle uyandım :)

Renk eşitsizliğini gayet güzel dengeliyor. Tabii ki fazla kusurlu ve kırmızılıklar içeren bir cildiniz varsa yetersiz gelebilir. Çünkü; kapatıcılığı az-orta. Oldukça hafif. Nemlendirmesi cok iyi. Nemlendirirken kesinlikle ciltte bir kusma yapmıyor. Gün içinde bende hiç yağlanma yapmadı.  Cilt tarafından hemen emiliyor. BB kremin rengi hafif grimsi bir renkte. Bu sizi kesinlikle korkutmasın; çünkü yaklaşık 5 dk. sonra cildinizle bütünleşiyor ve cildinizin rengini alıyor.


Yukarıdaki fotograftada goruldugu gibi cildi harika bir sekilde aydinlatiyor ve canli gosteriyor. 

SPA 25 güneş koruma faktörlü olduğu için bana yeterli geldi. Ben yaz-kıs pek güneş kremi kullanmayı sevmem. O açıdan benim bonus ürünüm Skin79 BB krem. Uzun süreli kullanımda lekelere, kırışıklıklara karşı etkili olduğunu söylüyorlar; fakat bunu diyebilmek için oldukça erken. Hafif bir çiçek kokusu var. Benim kokulara karşı bir hassasiyetim olmadığı için çok sevdim. Tanımlamak gerekirse eger kokuyu; bildiğiniz güneş kremi kokusu :)


İsmi aynı zamanda Hot Pink olarakta geçen Super+ Beblesh Balm BB krem özellikle yağlı, gözenekli ciltler için tavsiye ediliyor.

Temizliği ise sadece yıkama jeli ile yeterli gelmiyor. Bunun için ilerleyen dönemlerde yazmayı planladığım Neutrogena yağsız temizleme sütü ile temizleyip ardından cildimi yıkıyorum.

Eğer özel günler dışında fondoten kullanmak istemiyorsaniz ve güzel bir BB krem arıyorsanız kesinlikle Skin79 BB kremi tavsiye ederim.

Herkese mutlu günler ve güzel haftasonları....

5 Şubat 2014 Çarşamba

Wet N Wild Petal Pusher Far Paleti

Herkese merhaba!

Gunun ikinci yazısı Wet N Wild'in en sevdigim paleti Petal Pusher....  Wet N Wild Comfort Zone  paleti de ilk yazmış oldugum paletti bu seriden. 


Sanirim Wet N Wild'in bu farlarinin sohretini duymayan kalmamistir. Bircok highend markanin farlarina Dupe gosterilen renkler mevcut her birinde.. Kalicilik ve pigmentasyon harika otesi. Sadece tozutma problemi var. Ama o da normal artik 5 dolarlik bir palet icin :-)


Bu paletteki dupe olan renkler sag taraftaki son 3 far. Sırasıyla; sag en ustteki haric Mac Trax, Beauty Marked ve Black Tied renkleriyle dupe gösteriliyor...



Swatch;


Sevgiler...





Etude House Collagen Eye Patch

Merhaba!

Eşimin Tayvan seyahati sırasında aldıgı Etude House marka Collagen gözaltı yamalarından bahsedecegim bugun. 

Etude House Türkiye'de yakın bir zamanda online olarak satılmaya baslayacak bir Uzakdogu markası. Umarım fiyatları da Uzakdogu'daki gibi uygun fiyatlı olur. 

Collagen Eye Patch 5'li paketlerde satılıyor. İçinde 2 tane jel; 3 tane de normal gozaltı yamaları var. Acıkcası jel olanları daha cok sevdim. 

Tum Etude House urunlerinin paketlerinde oldugu gibi eye patch paketleri de cok cici. 


İçerik ve kullanım talimatı asagıdakı gibi. 


Jel gözaltı yamaları plastık bir kap içinde her iki gozaltı için güzelce paketlenmiş bir şekilde..



Hoş ciceksi bir kokusu var. Jelleri kabından dikkatli bir sekilde almak gerekiyor. Aksi takdirde yırtılabilir. 


Ürün kullanımı temiz cilde her iki urunu de gözaltlarına yerleştirip 15-20 dk bekleyip cıkartmak. Jel oldugu için verdiği serinliği seviyorum. 

Benim gözaltlarımda problem olmadıgı için herhangi bir değişiklik göremedim haliyle. Sadece bu urunu kullandıktan sonra daha canlı, yumuşak ve neme doymuş bir gözaltına sahip oldugum dogrudur. Problemli gözaltları için ne derece fayda saglar bilemiyorum. Zaten bu gibi urunler surekli, sıklıkla kullanılacak urunler. 

Sevgiler....





4 Şubat 2014 Salı

Avon Glimmerstick Eye Liner (Starry Night Blue & Majestic Plum)

Herkese merhaba!

Tasınma ve yerlesme derken nihayet hersey bitti. Bugun Avon'un pek buyuk umut beklemeden aldıgım eyeliner kalmeleri var. 

Avon'un birkaç parfumu dısında aldıgım tüm kozmetikleri bende hayal kırıklığı yasatmıstı. Onun için hep bir onyargım vardır. 

Bendeki renkleri Starry Night Blue ve Majestic Plum. Klasik alttan açılan kalemlerden. 





Yapıları yumuşak. Mor elimdeki swatchda pek renk verememiş gibi gozukse de birkaç surumden sonra normale dondu. Renkler oldukca guzel. Kalıcılık harıka. Surumu kolay. Tek sevmediğim sey; kirpiklerime degdiği anda kirpikleri yapıştırması oldu. Bunu da rimelinizi zigzak cizerek sürerseniz yapışık kirpikleri ortadan kaldırabilirsiniz. 

Cift fazlı göz makyaj temizleme suyu, Bioderma H2O ve de temizleme sutu de çıkarırken oldukca zorladı. 


İki urunden de genel olarak cok memnun kaldım. Birgun Avon urunu tavsıye edecegim aklımın ucundan gecmezdi; ama güzel, kalıcı bir kalem eyeliner isterseniz bu kalemlerden edinebilirsiniz. 

Sevgiler:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...