30 Mayıs 2013 Perşembe

Mineral Güneş Kremleri

Yazın gelmesiyle beraber yeniden gün ışığına çıkan ürünlerden biri de güneş kremleri. Aslında güneş kremlerini kışın da kullanmamız gerekir; ama nedense hep yazın aklımıza geliyor. Buna ben de dahilim tabii. 

Çocuğum olmadan önce kesinlikle piyasadaki güneş kremlerinden herhangi bir tanesini alır, sürerdim. Hatta bronzlaştırıcı yağ şeklinde olanlar favorimdi. Ama ne zaman dogum yaptım işin rengi değişti. İlk önce kesinlikle mineral olan güneş kremleri aramaya başladım. Sonrasında ise organik mi; ne kadar doğal vb. Kısacası tüm annelerin dikkat ettiği sorunlar. 

Geçen yaz Mustela mineralli krem kullanmaya başladık ve de çok memnun kaldım. Bu sene ise Mustela'nın yanında TruKid Mineralli Güneş Kremi ve Stick olanını kullanıyoruz. Açıkcası Trukid ne zaman sürsem oğlumun cildi hafif kızardi. İnternette araştırdığıma göre bazı çocuklarda alerjik reaksiyona yol açabiliyormuş. Bu yüzden ben genelde Mustela kullanıyorum. Ama Trukid'den de çok memnun kalanlar var açıkcası. 


Şimdi gelelim esas kimyasal ve mineral güneş kremleri arasındaki farka. Kimyasal bazlı olan güneş kremleri cilde sürüldüğünde cilt tarafından emiliyor ve bu kimyasallar güneşe karşı kalkan oluşturuyor ve zaman içinde de değişime uğrayabiliyorlar.  Mineralli güneş kremleri ise cilde sürüldüğünde bembeyaz bir tabaka gibi kalıyor. Güneş ışınlarını geri yansıtıyor. En önemlisi ise deri tarafından emilemiyor. 

Tabii bunların dışında neler yapmalı. Güneş ışınların en zararlı olduğu zamanlarda güneşe çıkmamak. UV filtreli mayolardan, koruyuculardan edinmek. Şapka kullanmak. 

Kullandığınız güneş kreminin içerisinde kesinlikle paraben olmamasına dikkat edin. Ayrıca kimyasal derecesini merak ediyorsanız bu sitede aratabirsiniz;

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...