19 Haziran 2013 Çarşamba

İki yaşına sayılı günler kala Ege

6 Temmuz'da 2 yaşında olacağız kısmetse. Geçen sene aile arasında birkaç dostumuzla evimizde kutlamıştık. Bu sene böyle bir organizasyona girmeyip sanırım minik çekirdek aile kutlaması ile tatilde kutlayacagiz. İleriki günlerde tatil programımız kesinleşsin sizlerle paylaşacağım. 


   

2 yaşına az bir süre kalan Ege neler yapıyor?

İlk önce havadan mıdır bilinmez iştahı yok denecek kadar az. Meyve falan olsun süper yer; ama damağına uygun birşey bulamazsa resmen 40 takla atarak yediriyoruz. Yapmadığımız maymunluk kalmıyor tabiri caizse. 

Şu meşhur 2 yaş sendromuna girdik tabii ki. Herşeyde ağlarız, kendimizi yere atarız falan filan. 

Bu aralar kopyalama başladı. Ne duysa ne görse aynısını der ve yapar. 

Devrik cümleler kuruyor, derdini güzelce anlatıyor. 

Çok sıcakkanlı, sosyal bir çocuktur; ama çok kalabalık olan ortamları sevmez. Sıkılır, ağlar. Bu da sanırım şu yaşına kadar benim ilgilenmenden kaynaklanıyor. İnşallah bu durumu kışın okula başladığında biter. 

Henüz tuvalet eğitimine geçemedik. Aslında bende pek ısrar etmek istemiyorum. Sonra beze daha bağımlı olur falan; yavaş yavaş geçerim diye düşünüyorum. Aklına gelirse söylüyor, istemezse beze dolduruyor :)

Hala kesemediğim birşey var ki! O da emzirme. Gerçi hedefim 2 yaşına kadar emzirmekti. Artık tatil dönüşü bunu da keseceğim. Yavaş yavaş değil, birden. Ege inatçı ve bağımlı bir çocuk. Anlatınca anlamıyor; bu yüzden birden kesmek daha uygun bizim için. 

Her çocuk gibi park delisi. Ona göre herkes parka gidiyor :) 10 kelimesinden 9'u park :-) 

Yaz geldi malum ve deniz/havuz sezonu açıldı. Bizde son iki seferdir Kuşadası Aqua Fantasy'e gidiyoruz; ama Ege hep ağlıyor, girmek istemiyor. Ne yaptıysak ısrarla böyle devam etti. Geçen sene hiç böyle bir problemimiz yoktu. İnşallah bu da geçici bir durumdur; zira biz gittiğimizde birşey anlamadan havuz sefasından eve geri dönüyoruz :(

Şimdilik Ege'den bu kadar ;) 

Sevgiyle kalın....

4 yorum:

  1. Çok tatlı maşallah, oğluşum olsun, her gün parktan çıkmayayım:) Havuz korkusunu yenerse iyi olur,eğlencesi yarım kalmasın:) Öptü onu o güzel nanaklarından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın olsak süper olurdu ve Ege'nin tadına bakardın sende :) ege'de seni öpüyor mis gibi ;)

      Sil
  2. Çok çok tatlı bi oğlunuz var,maşallah..:)

    dramakeupqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...