9 Temmuz 2013 Salı

Tatil notları vol#1 Dikili

Tatilin ilk durağı Dikili idi. Dikili'de yazlığımız oldugu için bolca gitmekteyiz. Tabii oralı oldugum için de gitmemek kaçınılmaz oluyor. Bilmeyenler için Dikili İzmir'in kuzeyinde Ayvalık'a yarım saat uzaklıkta küçük bir tatil beldesi.

Şansımıza hava serin ve rüzgarlıydı. Hal böyle olunca pek güneşin tadını çıkaramadık. Geldiğimiz ilk gün Dikili'nin mavi bayraklı plajında girdik denize. Hafif dalga vardı ve suyu da çok sıcak degildi. Ege biraz mızıldadı haliyle. Alışınca ise denizden çıkarmak işkence oldu. 


İkinci günü yine deli gibi bir rüzgar bizi bekliyordu :( Bu seferde şansımızı Dikili'ye bağlı Bademli koyunde aradık. Orada Fame Beach diye bir beach club var. Tabii bu bizim Çeşme ve Bodrum'daki beach clublarımızdan baya bir farklı :) Halk plajı gibi diyebilirim; ama giriş parası var. Sezlong ve şemsiye de dahil giriş fiyatına. Denizi cok güzeldir. Fazla derin degil, berrak bir suyu var. Çşme Ilıca'ya cok benzetiyorum zaten. Ege kıyıda oynarken biz de kuçuçuk cocuklar gibi eşimle dalgalarla savaştık :) 

Üçüncü günümüzde ise yine Bademli Köyü'nün karşısında bulunan Olivera Resort Kalem Adası'nı tercih ettik. Rüzgar adanın diğer tarafından geldiği için hiç dalga yoktu. Giriş hafta içi oldugundan 50 TL. Bademli Köyüne kadar araba ile gelip orada bulunan otelin otoparkına arabanızı park edebiliyorsunuz. Daha sonra sizi otele ait tekne ile karşıya geçiriyorlar. Geçiş süresi 5 dk kadar birşey. Deniz harika, su berrak dalga yok. Ege çok sevdi suyu ve gittiğimiz andan itibaren denizden çıkmadı. 


Giriş fiyatına sadece akşamüstü verilen çay ve kurabiye dahil. Onun haricinde herşey cebinizden. Yemek fiyatları normal restaurant fiyatları ile aynı; ama söz konusu su olunca 1,5 Lt. lik bir damla suya 15 TL vermek zorunda kalıyorsunuz. 


Otel oldugu için otelin içinde SPA merkezinde masaj yaptırabilirsiniz. Bizim gibi kano yapabilirsiniz. Jet-ski var; ama biz gittiğimizde henüz kullanıma açık değildi. Var ise onu yapabilirsiniz. Genel olarak hizmetten ve denizden çok memnun kaldım. Cocuklu ailelere tavsiye ediyorum kesinlikle!

Bir sonraki postta tatilimizin Bodrum ayagından bahsedecegim :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...